Κυριακή 14 Μαΐου 2017

Συμμετοχή στο 7ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

Την Τετάρτη 26, την Πέμπτη 27 και την Παρασκευή 28 Απριλίου διεξήχθη στη Πάτρα και συγκεκριμένα στο σχολικό συγκρότημα 3ου ΓΕΛ - 3ου ΕΠΑΛ Πάτρας, το 7ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας. Στο φεστιβάλ έλαβαν μέρος σχολεία όλων των βαθμίδων. Το σχολείο μας συμμετείχε με τα τμήματα Ε1 και Ε2.
Στα πλαίσια του φεστιβάλ δόθηκε η ευκαιρία στους μαθητές  να παρουσιάσουν ένα ψηφιακό έργο που δημιούργησαν στο μάθημα ΤΠΕ με την εκπαιδευτικό ΤΠΕ του σχολείου μας και τη βοήθεια των δασκάλων τους. Πιο συγκεκριμένα έφτιαξαν ένα animation video στηριγμένο στο παραμύθι  "Το δέντρο που έδινε"  του Σελ Σιλβερστάιν. Το παραμύθι, γραμμένο το 1964, μιλά αλληγορικά για την άνευ όρων αγάπη και προσφορά και τις ανθρώπινες σχέσεις γενικότερα. Με βασικό υλικό την πλαστελίνη και χρησιμοποιώντας την τεχνική stop motion, τα παιδιά δημιούργησαν video με το οποίο οπτικοποίησαν το παραμύθι.

Μέσα από το έργο αυτό αναδείχθηκε η δημιουργικότητα των μαθητών και η ικανότητά τους να συνεργάζονται. Έμαθαν καινούρια ψηφιακά εργαλεία καθώς και πώς να επικοινωνούν στα πλαίσια της ομάδας. Τα παιδιά επιβραβεύτηκαν με τιμητική βεβαίωση για τη συμμετοχή τους.
Μπορείτε να δείτε τη συμμετοχή των παιδιών στη διεύθυνση:
digifest.plhnet.gr/7/ach/ 

επιλέγοντας την 1η Μέρα του Φεστιβάλ και το χρονικό σημείο 2:19.