Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ




                                         ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΗΣ
  Τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016 ,με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα της Αποταμίευσης, οι μαθητές της Ε΄και ΣΤ΄τάξης του Σχολείου μας παρακολούθησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το Ταχυδρο-μικό Ταμιευτήριο με την κα Ηλιοπούλου Αγγελική η οποία στο τέλος τους μοίρασε κουμπαράδες.



                                        ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
   Στα πλαίσια του προγράμματος Αγωγής Υγείας με θέμα "Ολιστική προσέγγιση της υγείας" στις 21 Νοεμβρίου 2016 ,οι μαθητές της Ε'-ΣΤ΄ παρακολούθησαν βιωματικές ασκήσεις από το Τμήμα Υγείας της Δ/νσης Παιδείας Δια βίου μάθησης και κοινωνικής προστασίας του Δήμου Πατρέων με τη συμμετοχή του κ. Τσάκωνα Νικολάου ψυχολόγου,μεταπτυχιακού στο τμήμα Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Πατρών και της κας Παναγιωτίδου Σοφίας.




 ΜΑΘΑΙΝΩ ΓΙΑ  ΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

    Την Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016 στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος με θέμα:''ΜΑΘΑΙΝΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ''καλέσαμε στο σχολείο μας την επισκέπτρια Υγείας του αιματολογικού κέντρου του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών κα Χατζηωάννου Νάνσυ προκειμένου να ενημερώσει-ευαισθητοποιήσει τους μαθητές μας της Ε΄τάξης σχετικά με τα συστατικά του αίματος,την εθελοντική αιμοδοσία,τα κινητά συνεργεία αιμοληψίας κ.α. 




      ΔΙΚΤΥΟ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ

  Την Παρασκευή 09/12/16 το τμήμα Αγωγής Υγείας της Δ/νσης Π.Ε. σε συνεργασία με την Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου, στην προσπάθειά τους να συμβάλουν στην προαγωγή υγείας του παιδικού πληθυσμού ,πραγματοποίησαν μετρήσεις σε μαθητές της Ε'-ΣΤ΄τάξης του σχολείου μας ,όπως καταγραφή σωματομετρικών στοιχείων καθώς και κλινική και εργαστηριακή εξέταση των μαθητών μας.